Tisková zpráva: Transparentnost v politice myslíme vážně!

Teplice, 20. 11. 2014

Hnutí VOLBA PRO! TEPLICE se v komunálních volbách v Teplicích umístilo na druhém místě a v zastupitelstvu tak usedlo jejích 6 zastupitelů. Vzhledem k dohodě ODS, ČSSD a TOP 09 a jejich podpoře od jednoho zastupitele PRO Sport a Zdraví Teplice je VOLBA PRO! TEPLICE v opozici. „Bez ohledu na tuto skutečnost pokračujeme v naší práci pro město. Věříme, že Rada města pod vedením Jaroslava Kubery začne naslouchat názoru zastupitelů, kteří získali podporu více než pětiny voličů,“ říká lídr hnutí Ing. Jakub Mráček.

Aby VOLBA PRO! TEPLICE ukázala, že i komunální politiku je možné dělat transparentně, rozhodla se zveřejnit přehled příjmů a výdajů souvisejících s předvolební kampaní, včetně odkazu na transparentní účet, jehož prostřednictvím platby probíhaly. „Považujeme za důležité voličům neskrývat, jak je naše činnost financována a kolik peněz jsme na volební kampaň vynaložili. Informace občané najdou na našich webových stránkách,“ dodává Adam Souček, zastupitel a nyní i člen teplického Výboru pro dopravu a dotace.

Všichni zvolení zastupitelé hnutí VOLBA PRO! TEPLICE podepsali Etický kodex hnutí, tedy souhrn zásad, které se zavázali dodržovat. To zahrnuje například každoroční podání majetkového přiznání. Přiznání zahrnuje i symbolické odměny, které zastupitelé za svoji práci pro město pobírají. „Mrzí mne, že se na prvním setkání zastupitelstva k mému návrhu na snížení těchto odměn nepřipojil dostatek zastupitelů z jiných stran“, konstatuje RNDr. Zdeněk Bergman, zastupitel VOLBY PRO! TEPLICE a ředitel teplického gymnázia. „I přesto však tu část odměny, které jsem se plánoval zříct, využiji k financování činností směřujících k většímu zapojení občanů Teplic do dění v našem městě.“ doplňuje Bergman.

Etický kodex hnutí též najdete na našem webu www.volbaproteplice.cz

Najdete nás i na Facebooku.

Děkujeme za Vaši přízeň a zájem o město!

Jsme tu pro Vás, neváhejte se na nás obrátit.